Spoorwegen‘Spoorwegen’ is een nieuw wekelijks online-programma dat geproduceerd wordt door Vortical Video.
In dit programma krijgt de kijker een beeld van de enorme veelzijdigheid van het spoor. 
Met nieuwe en oude treinen, interessante technieken en verhalen die normaal verborgen blijven.
In Nederland reed in 1839 de eerste trein, maar heeft tegenwoordig het drukst bereden spoornetwerk van de EU, waarbij ongeveer 6,5 % van de landelijke bevolking dagelijks (!) met de trein reist. De lengte van het spoorwegnet in vergelijking tot het aantal inwoners maakt het tot een van de dichtste netten ter wereld. Niet alleen de NS rijdt over de sporen, maar ook vervoersbedrijven als Veolia, Arriva, Connexxion, Syntus, en diverse museumstichtingen.

Door die rijke en vooral mooie historie, de veelzijdige techniek, het maatschappelijk belang en onmisbaarheid zijn er vele liefhebbers.
Dat zijn niet alleen de ‘treingekken’, maar ook de mensen die de techniek, organisatie of geschiedenis interessant vinden. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het spoorwegmuseum waar opa’s en oma’s met de kleinkinderen staan; Waar oma’s wegkwijnen bij mooie herinneringen, opa’s praten over de techniek en de kleinkinderen wegdromen bij de imposante machines.

In dit programma komen alle facetten aan bod; de techniek, innovaties, geschiedenis, toekomst en heden. Maar ook de reiziger zelf, in de trein zie je namelijk in het klein hoe de maatschappij op dat moment is.
Dit zullen we aan het brede publiek tonen door middel van reportages; dit kan gaan over een nieuw soort treinstel dat bij een spoorbedrijf in dienst zal komen, vrijwilligers die een oude trein opknappen, nieuwe systemen achter de schermen of evenementen omtrent spoor en trein. We willen de spoorwegen en de romantiek daarvan weer naar voren laten komen. De laatste jaren is dit namelijk veelal negatief in het nieuws geweest.

Iedere aflevering zal een reportage van ongeveer 6 minuten zijn over een van de onderwerpen.
Seizoen 1 (2017) zal bestaan uit 12 afleveringen die in 2 delen gepubliceerd worden; Afl. 1 t/m 4 in de periode 14 februari – 7 maart. De overige 8 afleveringen vanaf september 2017.
De afleveringen zijn te bekijken op www.facebook.com/spoorwegentv en het youtubekanaal: https://www.youtube.com/channel/UCheH2q0aa6BltMFM0K4Wupg/videos

ADVERTEREN BIJ SPOORWEGEN:
Adverteren voor de vele kijkers van de afleveringen is mogelijk! Vanaf aflevering 5 zal iedere aflevering beginnen met ‘Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door’ en daar kan Uw bedrijf staan! U kunt met meerdere bedrijven een aflevering ‘delen’, of per aflevering afkopen. Dit zorgt zeker voor een goed exposure bij een groot publiek!

Neem voor meer informatie contact met ons op: thomas@vortical.nl

 
 

Like Vortical Video Productions

Quicklinks

Twitter

Facebook

Wie zijn wij?