top of page
  • vortical

Video's achter betaalscherm

Zelf liepen wij regelmatig tegen het vraagstuk op: ‘Kan een video ook achter een betaalscherm gepubliceerd worden?’. Hierbij kunnen kijkers video’s uitsluitend bekijken wanneer ze er eerst voor betalen. Denk aan de constructie bij bijvoorbeeld ‘Pathé Thuis’. Dit, omdat kleinere filmmakers hun producties graag uitbrengen maar niet zomaar op platforms als ‘Netflix’ of ‘Pathé thuis’ terecht kunnen komen.

Daarnaast is het niet meer van deze tijd om films uit te brengen op DVD en is daar niet echt een goede vervanger voor gekomen.

Maar ook voor theatervoorstellingen, dansscholen en musicalvoorstellingen zijn DVD-verkoop niet echt meer een optie. Verkoop door middel van USB-sticks is ook duur, onpraktisch en de films zijn dan makkelijk te kopiëren wat uiteraard niet de bedoeling is.


Omdat wij bij diverse producties tegen dit vraagstuk aan liepen zijn we hier oplossingen voor gaan zoeken. Een oplossing was de film achter een paywall te plaatsen waar particulieren uitsluitend met creditcard of paypall konden betalen en filmmakers hoge maandelijkse kosten hadden, dit schoot niet op; Dan doen we het maar zelf.


FlickBox.io is de oplossing die wij (Bas Govers en Thomas Merkus) hebben ontwikkeld. Je kunt hier jouw producties achter een betaalscherm uploaden, zelf een huurprijs bepalen en zo jouw film publiceren en verspreiden. Kijkers betalen hierdoor om jouw film, voorstelling, documentaire of show te kunnen bekijken. Jij ontvangt 90% van de opbrengsten en hebt geen maandelijkse kosten! Uploaden kost éénmalig (!) € 1,- per minuut speelduur. Kijkers betalen simpel met iDeal.


Dit is dus dé oplossing voor filmmakers, artiesten, producenten, dansscholen, theaterscholen en dus voor jou! Het enige wat je nodig hebt is een gratis Mollie account. Hoe dit alles werkt? Bekijk het in deze video:

www.flickbox.io
20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page